• TRANSPORT GRATUIT peste 200 ron, 100% PRODUSE ORIGINALE

10 sfaturi pentru ați răcori pisica în perioadele de arșiță

10 sfaturi pentru ați răcori pisica în perioadele de arșiță



Vara aceasta a venit cu valuri de căldură de peste 38 de grade Celsius și dacă nouă ni se pare cald, pentru blănoșii noștri este și mai cald.
Am scris acum o vreme despre cum îți poți ajuta câinele în perioadele de caniculă aici, dar acum mă voi referi doar la cum îți poți ajuta pisica în perioadele cu temperaturi ridicate.
Deși pisica mea stă iarna pe calorifer, indiferent cât de fierbinte este, la o temperatură de peste 38 grade Celsius este deja prea cald pentru ea.
Știați că temperatura internă a pisicilor este de 38 de grade Celsius?

1. Oferă-i suficientă apă!
Deshidratarea este o problemă aproape permanentă datorită faptului că pisicile nu beau suficientă apă (consumul optim de apă ar fi 44 – 66 ml/kg corp).
Este foarte important să plasăm multiple recipiente cu apă proaspătă pe toată suprafața locuinței, dar nu lângă hrană sau litieră. Recipientele trebuie să fie suficient de largi încât să nu le atingă excesiv cu mustățile și sunt de preferat cele de inox sau ceramică ca să poată fi ușor igienizabile.

2. Schimbă-i hrana umedă cu cea uscată!
Hrana umedă conține aproximativ 80% apă, spre deosebire de cea uscată care are un procent de 7 – 9% umiditate, și știu că pare contraintuitiv, dar dacă pleci dimineața și îi lași pliculețul în castronel – pentru că pisicile nu mănâncă tot, ci mai degrabă ”ciugulesc” – acea hrană umedă va sta în căldură și se va deteriora. Cumpără-i hrană uscată de calitate, apetisantă, care poate sta în castronel o perioadă mai mare de timp.
Asta nu înseamnă că atunci când ești prezent nu-i poți oferi hrană umedă sau treaturi umede, pe care  i le poți lua și pune la frigider imediat ce pisica nu le mai consumă.

3. Asigură-ți ferestrele!
Vara, locul favorit al pisicii mele este pervazul de la baie, pentru că este puțin curent, are umbră naturală și în același timp are acces la ciripele J. Este bine să știi că cele mai frecvente prezentări în urgență la medicul veterinar sunt fracturile multiple rezultate în urma căderilor de la balcoane sau ferestre, așa că este mai bine să te asiguri că pisica nu are cum să cadă. Nu mai vorbesc despre timpul nopții, în care fereastra deschisă este la dispoziția exclusivă a pisicii. În cazul în care stai la casă, asigură-te că pisica ta nu poate ajunge în stradă unde pericolul de accident este real.

4. Perierea blănii trebuie să facă parte din rutină
Dacă cineva m-ar pune să-i ilustrez infinitul i-aș arăta blana pisicii rezultată în urma perierii J! Blana acționează ca un izolator, dar ea trebuie menținută cât mai curată și sănătoasă – perierea face ca pielea pisicii să fie sănătoasă și protejată.

5. Protejeaz-o împotriva paraziților externi!
Deși ți se pare că pisica ta, care stă doar în apartament, nu are de unde să facă purici, în realitate, puricii îi poți aduce tu pe pantofi sau haine și dacă ea nu este protejată cu o zgardă sau pipetă antiparazitară se va umple de purici în doar câteva zile. Asta am pățit eu, acum 2 veri și de atunci folosesc antiparazitare de primăvara până toamna târziu, deși pisica nu iese din casă.
Discută despre protejarea pisicii tale cu antiparazitare cu medicul tău veterinar!

6. Folosește un prosopel umed pentru a oferi un plus de răcoare pisicii!
Atunci când temperatura ambientală crește și observi pisica lungită în locuri răcoroase, cum ar fi gresia, chiuveta, cada de baie, o poți ajuta să se răcorească ștergându-i blana cu un prosopel umed. De altfel, vei putea observa că pisica se va autocurăța cu mai mare frecvență ca de obicei, tocmai pentru a se răcori.

7. Evită să te joci cu pisica atunci când este foarte cald!

Așa cum tu nu te-ai apuca să alergi afară în cea mai călduroasă parte a zilei, așa și joaca cu pisica este bine să o faci dimineața devreme sau seara târziu, când temperaturile ajung în zona de confort. Evident că poți interacționa cu pisica pe tot parcursul zilei, doar că nu o provoca să alerge, să sară sau să fie extrem de activă.

8. Schimbă-i culcușul pufos cu unul răcoros!
Așa cum ție îți place senzația de răcoare dată de un cearceaf de bumbac, așa și pisica s-ar bucura de o atingere răcoroasă, iar de obicei, culcușurile sunt pufoase și făcute să se simtă calde pe parcursul vremii reci, deci extrem de inadecvate pe timpul verii. Îi poți lua un așternut care să țină răcoare, cooling pad, dar asta nu este o garanție că pisica îl va și folosi. N-ar fi prima dată când îi cumperi ceva și îl tratează cu dispreț.
Un așternut dintr-o țesătură răcoroasă cu siguranță poți improviza din ce ai prin casă deja: o față de pernă de-a ta, un cearceaf pe care nu-l mai folosești, un tricou care s-a decolorat la spălat. Te descurci, tu, sunt convins !

9. Fii atent la semnele deshidratării la pisică!
Cum spuneam și la punctul 1, nu poți obliga o pisică să bea suficientă apă, iar deshidratarea este o problemă aproape permanentă la pisici.
Tu îți știi cel mai bine pisica și poți sesiza imediat modificări în comportamentul ei! Dacă este mai letargică ca de obicei, dacă ochii îi par înfundați în orbite și mucoasele par uscate mergeți de urgență la medicul veterinar!

10. Fii atent la primele semne de insolație la pisică și mergi de urgență la medicul veterinar!
Pisicile nu transpiră decât prin intermediul lăbuțelor, așa că este destul de dificil să-și regleze temperatura corporală atunci când se află într-un mediu prea cald.
Dacă pisica ta a stat în căldură  fie afară în curte, sau într-un apartament supraîncălzit și dă semne de respirație accelerată, tremură, poate chiar cu convulsie, slăbiciune, gâfâie, respiră pe gură și are pielea foarte caldă la atingere, limba este foarte roșie – acestea sunt semne ale insolației la pisici.
Primul ajutor pe care îl poți da este să o așezi pe un prosop umed și să o ștergi cu alt prosop înmuiat în apă pentru a-i scădea temperatura, dar în niciun caz nu supracompensa cu apă rece cu gheață, pentru că complici și mai mult situația. Mergi la medicul veterinar pentru a fi sigur că pisica ta se recuperează corect după insolație sau pentru mai multe îngrijiri dacă sunt necesare.

P.S. Eu nu am aer condiționat, dar am discutat cu câteva persoane care au și pisică și aer condiționat și am aflat că unele pisici tolerează aerul condiționat, altele schimbă camera cu una mai călduroasă, iar unora chiar le place, deci nu te-am ajutat mai deloc în acest aspect. Dacă ai aer condiționat normal că-i dai drumul și vezi cum reacționează pisica, iar tu vei proceda astfel încât să fie pace în casă.

Echipa Lovelypet îți urează răcoare și bucurie vara asta!

@pisica este Loki, are 4 ani și locuiește într-un apartament și, ca orice pisică respectabilă nu a vrut în niciun fel să colaboreze la poze.

 

Suport clienti 08:00 - 17:00

0747 507 007 office@lovelypets.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!