• TRANSPORT GRATUIT peste 200 ron, 100% PRODUSE ORIGINALE

10 lucruri pe care le poți face pentru câinele tău pe caniculă

10 lucruri pe care le poți face pentru câinele tău pe caniculă
Pentru că abia am scăpat de o săptămână de vară de caniculă, în care temperatura maximă a fost de multe ori și 37 de grade Celsius, iar vara este încă la început, haideți să vedem 10 feluri în care îți poți ajuta câinele pe perioadele caniculare.

Dacă ție ți s-a părut greu de suportat temperaturile din timpul zilei, gândește-te cum ți-ar fi fost dacă ai fi avut, asemenea câinelui tău, o haină de blană pe tine. 
 
  1. Știm că plimbările cu câinele tău sunt o rutină care vă aduce amândoura atât exercițiul fizic cât și o stare de bine, dar primul lucru care trebuie făcut în perioadele de caniculă este ajustarea orarului plimbărilor zilnice. Ele trebuie făcute dimineața foarte devreme și seara foarte târziu. Atenție la asfalt care devine mult mai fierbinte decât crezi! Atunci când ai dubii în ceea ce privește temperatura asfaltului, încearcă să menții dosul palmei pe asfalt pentru 10 secunde: dacă este confortabil continuă, dacă simți că frige, oprește-te și întoarce-te acasă.
  2. Învață să recunoști semnele insolației la câini, semne care se succed într-un timp scurt, câteva minute: salivație excesivă, respirație greoaie,  mers dificil, dezorientare, vomă, diaree, anxietate. Pot apărea chiar și convulsii. În acest caz câinelui îi trebuie acordat un prim ajutor și apoi transportat la veterinar. Primul ajutor constă în transportarea câinelui imediat într-un loc răcoros, aplicarea în zona burții, cea care are mai puțin păr de prosoape umede în apă rece, aplicarea pe lăbuțe de comprese reci și pe cap. dacă câinele este conștient, i se dă apă să bea. După ce câinele își revine, mergeți cu el la veterinar pentru îngrijiri ulterioare.
  3. Amenajați pentru câine un loc special, răcoros. Dacă este vorba de curte, un loc umbros, ferit de raze directe de soare. 
  4. Asigurați-vă că are în permanență apă proaspătă, din abundență. Schimbați des apa, spălați mai des bolul cu apă, plasați apă în mai multe locuri ca de obicei, astfel încât să-i oferiți o hidratare corespunzătoare.
  5. În cazul în care este o zi excesiv de caldă, obișnuiți-vă să îl ștergeți cu un prosop umed pe lăbuțe și pe burtică, acolo unde are mai puțină blană, pentru a-l ajuta să-și regleze mai ușor temperatura. 
  6. Nu-ți lăsa niciodată, în nicio circumstanță, câinele în mașina parcată! Chiar dacă cobori geamurile, mașina se încălzește în curs de câteva minute la 45 de grade Celsius, iar pentru câini este fatal. 
  7. Joacă-te mai puțin ca de obicei, cu excepția jocurilor în apă! Dacă stai la curte îi poți amenaja un lighean mare cu apă, o stropitoare de grădină care să meargă pe parcursul întregii zile, iar dacă câinelui tău îi place apă, va fi distrat, fericit și ferit de căldură. În rest, joaca și alergatul trebuie evitate, deoarece duc la supraîncălzirea câinelui. Atenție, dacă ai piscină, nu lăsa câinele nesupravegheat!
  8. Perie-l zilnic! Dacă câinele are blană lungă și deasă, este obligatoriu periat și trimming zilnic. Discutați cu medicul veterinar despre opțiunile pe care le aveți în ceea ce privește blana animalului.
  9. Fă-i și câinelui o înghețată, sau oferă-i fructe de la frigider! În formele acelea de înghețată pentru copii, poți pune apă și îți poți lăsa câinele să o lingă și asta îl va răcori și pe interior. Fructele de la frigider sunt iarăși o bună opțiune, mai ales că pepenele roșu este acum în plin sezon. Atenție, pepenele trebuie să nu conțină sâmburi. Alte fructe și legume OK pentru câine: mere, pere, banane, zmeură, afine,pepene galben, dovleac, ananas, castravete, broccoli, morcovi, țelină.
  10. Protejează-l împotriva paraziților externi! Este foarte important pentru sănătatea câinele tău ca el să fie ferit de paraziții externi! Vorbește despre acest lucru cu medicul veterinar!

Suport clienti 08:00 - 17:00

0747 507 007 office@lovelypets.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!