• TRANSPORT GRATUIT peste 200 ron, 100% PRODUSE ORIGINALE

Ce alimente sunt toxice pentru cățelul tău?

Ce alimente sunt toxice pentru cățelul tău?
Ce alimente sunt toxice pentru cățelul tău?


Există o serie de alimente mai puțin cunoscute care sunt extrem de toxice pentru animăluțul tău. Pe lângă ciocolată, de care toată lumea știe că este toxică, mai există și câteva alimente ce ți s-ar părea sănătoase și inocente, dar care pot provoca probleme serioase cățelușului tău. 

 
  1. Avocado -  sâmburele, coaja și frunzele acestuia conțin o substanță numită persină, ce poate dăuna grav sănătății animalului tău, provocând vărsături și diaree

 
  1. Ceapa și usturoiul - indiferent că sunt gătite sau crude, ceapa și usturoiul conțin toxine care distrug celulele roșii, provocând anemie. Ceapa este mai periculoasă ca usturoiul. 

 
  1. Nucile și alunele - acestea sunt toxice din două puncte de vedere, mărimea lor poate provoca sufocarea iar conținutul ridicat de grăsimi provoacă dureri ale stomacului, fiind greu de digerat.

 
  1. Laptele, smântâna și brânza - odată cu maturizarea câinilor, capacitatea de a digera produce lactate scade, datorită lipsei de enzimelor necesare. Aceștia pot prezenta semne de intoleranță la lactate precum: diaree, vărsături și probleme cu stomacul. 

 
  1. Ciocolata - conține teobromină și cafeină, două substanțe letale pentru câini. Acestea pot afecta inima, sistemul nervos și cel muscular deoarece substanțele nu sunt metabolizate și rămân în organism.
     


 

În cazul în care animăluțul tău a mâncat una din aceste alimente și prezintă unul sau mai multe simptome specifice este recomandat să mergeți cât mai repede la medicul veterinar. 

Suport clienti 08:00 - 17:00

0747 507 007 office@lovelypets.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!