• TRANSPORT GRATUIT peste 200 ron, 100% PRODUSE ORIGINALE

Cum menții litera pisicii curată în patru pași simpli

Cum menții litera pisicii curată în patru pași simpli
Pisica ta are un simț al mirosului de 15 ori mai dezvoltat ca al tău și asta înseamnă că unele mirosuri, care pentru tine sunt aproape imperceptibile, pentru pisica ta pot fi covârșitoare.
Dacă este să aplicăm această informație la igiena litierei, asta înseamnă că trebuie să-ți ajuți pisica să-și țină litiera curată printr-o rutină periodică:
1. Curăță litiera dimineața și seara, aruncă resturile într-o pungă pe care o „sigilezi” sau o înnozi pe românește și o arunci, pe cât posibil, direct la gunoi (adică în pubela de gunoi).
2. Schimbă silicatul atunci când sesizezi că începe să fie saturat, dacă folosești bentonită nu uita să completezi cu nisip proaspăt.
3. La 1 – 2 săptămâni, depinde de felul nisipului folosit și de numărul de pisici, este bine să speli litiera bine de tot. O golești de conținut și o cureți foarte bine, interior și exterior. Nu este recomandat să o speli cu clor sau detergenți, deoarece mirosul rezidual s-ar putea să deranjeze pisica, dar dacă ai făcut-o, asigură-te că ai clătit-o cu suficientă apă.
De menționat este că dacă ai mai multe pisici recomandarea specialiștilor este de 1,5 litiere de pisică (lucru destul de dificil dacă stai într-un apartament) așa că, dacă ai o singură litieră, trebuie să acorzi o atenție sporită menținerii curățeniei acesteia pentru a fi acceptată de pisică.
Odată bine curățată și spălată, șterge-o cu un prosop de hârtie pe interior și exterior și umple-o cu nisip sau silicat.
4. Nu uita de lopățica pe care o folosești la îndepărtarea resturilor. Și ea trebuie spălată măcar la câteva zile. Păstrarea ei între folosiri se face într-o pungă de plastic, lângă litieră, sau într-un loc convenabil pentru tine.

Pentru silicat, vă propun Perfect Silicat cu Lavandă care absoarbe perfect lichidele și mirosurile și nu permite dezvoltarea bacteriilor. Mai multe detalii despre produs aici.
Pentru curățatul litierei, folosesc două soluții alternative de la Simple Solution, special concepute pentru a nu avea efecte nedorite asupra animalelor, dar și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute cauzate de urina sau fecalele animalelor de companie.
Urine Destroyer de la Simple Solution este special formulat pentru a distruge, cu ajutorul enzimelor conținute, proteinele de urină și de a îndepărta mirosul și petele de urină de pe orice suprafață. Se poate folosi nu numai la spălarea litierei, dar și a podelelor sau a diverselor materiale.
Eu folosesc Urine Destroyer în felul următor: clătesc bine cu apă litiera, după care umezesc până la saturare un burete și frec bine interiorul litierei, asigurându-mă că acopăr toată suprafața cu Urine Destroyer (soluția miroase plăcut, fără să fie deranjantă în vreun fel) și o las să acționeze măcar pentru 5-10 minute, după care o clătesc bine cu apă. Spăl și exteriorul litierei exact la fel și apoi o las la uscat sau șterg bine suprafețele cu prosop de hârtie, după care o reumplu cu substrat igienic, moment în care, pisica mea calico de patru ani va veni să inaugureze litiera ei curată curată J. Se întâmplă la fiecare curățare de litieră.
Mai multe detalii despre produs aici.

Dezinfectantul Multisuprafețe de la Simple Solution îl recomand mai ales în perioada în care pisica adoptată vine în casă, pentru că această perioadă de început coincide și cu vizitele la medicul veterinar pentru deparazitare internă și externă, și în felul acesta, contribui la combaterea paraziților interni și te asiguri că nu există posibilitatea de a se reinfesta. Sigur că poți folosi acest dezinfectant și pe alt fel de suprafețe din casa ta, cum ar fi blatul de bucătărie, locul unde îți ții pantofii de stradă sau orice altă suprafață de care vrei să fii sigur că este nu numai curată, ci și dezinfectată.
Mai multe detalii despre produs aici.
 

Suport clienti 08:00 - 17:00

0747 507 007 office@lovelypets.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!